Klasszikus konyha stílus, vidékies hangulat és modern felszerelés.

Dátum: 2019
Város: Dunakeszi
Ügyfél: Család
Kategória: Konyhabútor

Korszerűen klasszikus

Nem először dolgoztam már a Családnak. Egy jól körülírt elképzelést követően kezdődhetett is a tervezés.

A vidékies klasszikus hangulat ötvözésre került a modern beépített gépekkel.

A terv alapja volt a minél több munkafelület, valamint az inkább az alsó részekre összpontosító tárolás. A konyha és étkező elválasztási pontjára egy félsziget került segítve a látható funkcióváltási vonalat, valamint növelve a tárolást és a konyhai munkalapot. A terv igazodik a még az 50-es évekből eredő konyhai munkaháromszög térszerkezet elképzeléshez, ami a hűtőszekrény a mosogató és a tűzhely egymáshoz viszonyított jó elhelyezkedését határozza meg. Ezt ergonomikus tervezésnek hívjuk.

Felhasznált anyagok

A szekrény vázszerkezete klasszikus fa mintázatú, melyet erősít a nem túl mintázott könnyen takarítható festett széleskeretes ajtó. A munkafelület megválasztásánál egy erős dekorit felületre esett a választás. A felső felnyitható ajtókat a Blum Aventos rendszere mozgatja. A bútor fiókjai 40kg terhelhetőségűek és csillapítottan záródnak. Elhelyezésre került a főzőlap mellett egy kihúzható fűszer és olajtároló. A kiemelkedően erős világításról a BuratinoDesign PowerLED rendszere gondoskodik.

Beépített készülékek

Az Electrolux új BlackDesign készülékcsaládja adja a mikró-sütőt, a sütő-gőzsütőt, az alsó ComfortLift kosaras exclusive mosogatógépet és a 80cm széles digitális indukciós főzőlapot. A hűtő RETRO irányzat kinézetre. Elszívóból a SIRIUS olasz gyár egy különleges külső motoros egységére esett a választás, mely 1000m3 teljesítmény mellett gyakorlatilag csak suttog. A CHAMBORD CLOTAIRE III mosogató igazi különlegesség, égetett porcelán, mely tökéletesen antibakteriális, gyakorlatilag egy nedves ronggyal tisztántartható és pontosan illeszkedik a hangulathoz.

Környezet

A bútor mögötti falnál a választás a Metrocsempére esett. A konyhához hasonlóan klasszikus hangulatú de nem túldíszített. A mennyezeten valójában nincsenek természetes gerendák. Ezt a Naturelite Kft. által forgalmazott teljesen élethű DECOSA festhető gerendákkal gyorsan meg lehet valósítani.