18
nov

Van különbség konyha és konyha között?

Én azt hiszem, van.

Magic_corner

Nem elsősorban a minőségre gondolok, de természetesen ott is jelentősek a különbségek.
Már az úgynevezett alapbútornál is fontosak a működtető vasalatok, vagy a felhasznált anyagok. Ugyanakkor, ha eggyel feljebb lépünk, az alaptartalmon túl már értékes belső szerelvényekkel, fiókból, vagy ajtó mögül kiemelkedő beépíthető robotgépekkel, sarokmechanikákkal is találkozhatunk.

Fontos még a bútorba épített világítás, szempont lehet egy minőségi kő- vagy kerámia munkalap, de még olyan nem elsődleges dolog is, mint egy jól megválasztott a konyha hangulatához illeszkedő, vagy az elvárásoknak megfelelő fogantyú is.

Beépíthető szeletelő gép

És akkor még ott vannak a konyhagépek, hiszen „az vagy, amit megeszel”.
Nem árt a szükségletekhez szabni a hűtő méretét, valamint, hogy a konyha elhelyezkedésének megfelelő teljesítményű és zajszíntű elszívónk legyen. Sütő, főzőlap, mosogatógép mind fontos elem. Lényeges a szemetes helye, mérete és rekeszeinek száma.

Itt van még a funkcionális működés, vagy az esztétikus kinézet.

Felmerül a kérdés, lesz-e jó konyhám, ha szakember nélkül, magam állítom össze, esetleg olyan ingyenes programok segítségével, melyek nem veszik figyelembe még a szabványokat sem?

 

Én azt gondolom, hogy nem.

Javaslom, hogy mindenki jól válassza meg tervezőjét, lehetőleg olyat, aki gyártási kapcsolatokkal is rendelkezik, aki ért a villamossági, vagy víz-gépészeti kiépítésekhez.
Szerencsés, ha a gyártás előtt egy jó minőségű rajzon már előre látható az eredmény.

A gépek miatt nem érdemes napokon keresztül járni a boltokat, vagy keresgélni éjszakákon át az interneten. Erre is megvannak a szakemberek, és erre a legtöbbször ingyen.

A konyha nem olcsó, ha elrontod még annál is drágább.
Ha minőségi bútort szeretnél, fordulj szakemberhez.