22
nov

Mikró választás

A legjellemzőbb tulajdonsága egy mikrónak a melegítés.
A legtöbb ember csak erre használja.
Esetleg még szoktunk vele kiolvasztani, ha nem került ki az ételt időben a fagyasztóból.

Pedig a legtöbb készülék több funkciós.
Vannak grillezni képes készülékek, egyesek főzőprogramokkal is rendelkeznék, némely modellek Crisp funkciósok, aztán még lehetséges párolós változattal is találkozni.

Aki egy kicsit már elmélyült a mikrohullámú világban, talán már találkozott egy érdekes és alapvető különbséggel mikró és mikró között. Ugyanis vannak készülékek, melyekben nincsen forgótányér.
Ez a működési különbség, alapvető változást eredményez. A technikai különbségből adódóan a melegítéskor a behelyezett étel minden pontja egységesen melegszik. Nincs hidegebb és melegebb rész, így az étel rövidebb idő alatt melegszik fel. Ez a különbség a felmelegített étel minőségén is javít. Amikor egy hagyományos mikróban túl kell melegíteni az ételt, hogy a belső rész is meleg legyen, jellemzően a külső rész nagymértékben elveszíti a nedvességtartalmát, az étel tönkremegy.

Még 2 tulajdonság adódik a forgótányér hiányából. Az egyik, hogy nagyobb vagy a forgótányéros modellekben sokszor elakadó szögletes tálak is használhatóak. A másik, hogy a sokszor nyöszörgő forgótányér hang hiányzik, a készülék működése komfortosabb, csöndesebb.

A forgótányér nélküli készülékeket elsősorban a beépített mikróhullámú családon belül is a kompakt sütő-mikró modellek között lehet megtalálni. Kínál ilyet többek között az Electrolux. AEG, speedOven néven a Whirlpool, Bosch, Neff, Miele. Kis felső-szekrényes beépített változatban van a Bosch-nak és a Neff-nek.

Caso Design IMCG25

Szabadon álló modelleknél ez működés sokkal ritkább. Itt főleg a nagyáruházi döntések és a kínai gyártás miatt inkább csak hagyományos működésű olcsó modellek léteznek. Ám ha az ember keresgél, itt is lehet találni gyöngyszemet.
A német központú CASO DESIGN termékpalettáján van egy igen ambiciózus külsejű IMCG25 névre hallgató okosmikró.

Amennyiben szükséged van segítségre a készülékeid kiválasztásában, hívj bátran.